Šest neděl bez mé Rutiny

Milé Rutinačky a Rutináci,

málokdy píši o svém soukromí, ale tentokrát se s vámi ráda podělím o aktuální dění u nás, jelikož mou dočasnou nepřítomností bude poznamenána emailová komunikace.

S manželem milujeme cestování a poznávání života jiných kultur. Už v „mládí“ jsme ve dvou cestovali všude možně od Austrálie přes Aljašku po střední Ameriku. Vždycky jsme nějakou dobu někde žili a pracovali a pak to proměnili v zážitky z cest, kdy já trochu víc prudila, protože jsem se vždycky více bála nástrah vznikajících v mé hlavě, a manžel to bral více na pohodu. Takhle jsme žili pět let, vrátili se domů, začali pracovat a snad jen jednou jsme zalitovali při podpisu hypotéky na 25 let „kdybychom tak namísto cestování šetřili, nemuseli bychom se zavazovat“. Ale o tom život není, že? Pořídili jsme si děti a spíše vzpomínali a plánovali, kam by bylo dobré se podívat nebo vrátit.

Vše má svůj čas, některé plány potřebují uzrát

Při rodičovském pohledu na naše děti se nám zdá, že konečně dospěly do věku, kdy mají s poflakovacími dovolenými utrum a budou pěkně prošlapávat a poznávat svět s námi – co si o tom myslí ony, poznáme až v reálu 🙂 . Letos tedy padlo rozhodnutí, že je někam vytáhneme na delší dobu, a načasování nemohlo být lepší. Uděláme si prázdniny 6 neděl a pojedeme někam, kde je relativně bezpečno, na naše poměry levno, pěkné počasí, abychom si toho na zádech nevláčeli moc, a kde by se nám všem mohlo líbit. Hurááá, pojedeme do Indonésie. Já toho využiji i z pracovního hlediska a snad se naučím něco nového o meditaci a práci s myslí (to bych ráda zohlednila a vylepšila v našich protahovacích částí tréninků), načerpám inspiraci na nová jídla a recepty a také omrknu plantáže s palmovým olejem 😉 . Výstup na nějakou tu sopku nás nemine (naštěstí jsem trénovaná), a tak pohybu a aktivit máme před sebou habaděj, až se bojím, že 6 týdnů nebude stačit.

Budeme si vážit toho, co máme?

Také si (možná naivně) od cesty slibuji, že i mým dětem to otevře obzory a budou si vážit života, jaký mají. Že se zase vrátíme s tím, že se tu máme dobře, a že i ten nastavený systém, na který kolikrát nadáváme, má nějaký smysl, protože všude je něco (toho lepšího i horšího).

Nechci nic slibovat, protože vždy mívám představy, jak budu točit cvičební videa a fotit na Instagram, ale pak se mi kolikrát nechce, abych si „nekazila“ pobyt s rodinou a nehonila něco kvůli práci. Z představy být super dokonalou matkou, co stíhá práci i rodinu a jede ve všech směrech na plné otáčky, jsem dávno vyrostla a přehodnotila ji – můj současný život mám jeden a není třeba nic hnát do extrémů, aby vše fungovalo ve prospěch všem i za cenu, že pak někdo nebo něco tím trpí….takže tak 😉 . Nechám tomu tedy volný průběh a když bude nějaký vhodný okamžik na to udělat fotku a hodit ji na Instáč, nebo natočit cvičební video na nějakém pěkném místě, pak tak učiním. Ale jak píši, nechci to dělat kvůli veřejnosti, chceme si dovolenou užít a případně se o to podělit i s vámi. Na instagramu mne můžete sledovat, snad budu akčnější než doposud, a případné fotky budu házet i níže pod tento text.

Tímto bych vás ráda požádala o shovívavost ohledně odepisovaní na emaily. Průběžně se budu připojovat na net, jak to bude možné, a reagovat na to nejurgentnější. Cvičební plány samozřejmě budou nadále každý týden a celý web a vše kolem bude fungovat stejně jako doposud, to se nezmění. Jen má komunikace směrem k vám bude dosti omezená.

Ať jsme kdekoliv a s kýmkoliv, svět je tak krásný, jak ho vnímáme my

Prý je na zážitcích nekrásnější to těšení se na ně. A tak, jak se teď těším na rodinnou dovolenou, se budu určitě těšit zpět domů, na vás i na svou Rutinu. Má životní filozofie není o tom, kolik míst navštívím nebo s kolika lidmi se potkám, ale zda jsem spokojená s tím, co dělám a jak se k sobě i ostatním chovám (ať už jsem kdekoliv). I když mám stále na čem pracovat, myslím, že se mi takový dobrý pocit daří i z neméně podstatné části udržovat právě díky vám tady na Rutině.

Loučím se s vámi nejnovější kardio sestavou na celé tělo a v září ahoj.

Krásné léto, ať už jste kdekoliv ♥

P.S.: Na FCB jsem vytvořila soukromou skupinu. Tam si můžete mezi sebou psát a motivovat se 🙂

Vaše Maruška