Raw lněné krekry (keto, vegan)

K mým kulatým čtyřicetinám jsem si letos nadělila pánvičky a sušičku na potraviny. Asi už jsem ve věku, kdy mi udělá větší radost vybavení do kuchyně, než nové boty. To ale nic nemění na tom, že jsem se těšila na sušičku jak malá holka. A ještě větší radost jsem měla z výsledku. Krekry s příchutí pizzy se povedly na jedničku!

Nechte si chutnat i vy!

1 celý tác obsahuje 2914 kJ; 696 kCal; 35g bílkovin, 18,5g sacharidů, 50g tuků

Ingredience na 6 táců krekrů

  • 500g lněného semínka
  • 260g chia semínek
  • 8 lžic (80g) lahůdkového droždí
  • 140g rajčatového protlaku
  • 6 stroužků prolisovaného česneku
  • 3 lžičky oregana
  • 1 lžička tymiánu
  • 4 lžičky růžové himalájské soli
  • 1/4 lžičky pálivé papriky
  • 1200 ml vody

POMŮCKY

  • Sušička na potraviny se sušícími táci

PŘÍPRAVA

Lněné semínko namelu v elektrickém mlýnku na hrubou mouku a nasypu je s ostatními ingrediencemi (kromě vody) do hluboké mísy. Smíchám s vodu a míchám pár minut, aby těsto nabobtnalo, zhoustlo a bylo pěkně lepivé. Pak ho rozetřu rovnoměrně na všech 6 sušících tácu, dám je do sušičky a suším 17 hod na 45°C. Nechám vychladnout a nalámu na požadovanou velikost krekrů.

Fotogalerie

Vaše Maruška